Manifasser

o més ben dit aprenent de faranduler

L’any 2018 va ser per a mi tot un privilegi ser escollit com a Pregoner per a obrir les festes Majors de l’Alcúdia. En un acte amb la col·laboració amb els amics Dani Miquel i el seu grup, les veus de Jonatan Penalba i Mari Carmen Madramany, la dolçaina de Josemi Sánchez, i la intervenció dramatitzant un conte dels meus alumnes Isaac Sanchis i Pau Neves, vam fer un acte ben entretingut per al públic i ensems encoratjador per a les festeres i festers.

La vespra del 17 de gener de 2020 vaig celebrar la festa de sant Antoni de forma molt especial al poble veí de Guadassuar. Els amics de les danses volgueren comptar amb mi per a que prenguera foc a la seua foguera i a través d’un parlament que feia palés l’arrelament d’aquesta festa en les nostres tradicions vam gaudir d’una nit on la paraula, la música i la dansa formaren els tres elements d’un ritual ancestral.

La Fundació pel llibre i la lectura, FULL, també ha volgut comptar amb mi per a fer de mantenidor i presentador dels actes locals del certamen escolar de lectura en veu alta “Viva veu”, amb la qual cosa he pogut passejar les meues reflexions sobre la cultura popular i la seua relació amb la cultura mediterrània per un bon nombre de poblacions de la província de València, i sobretot trobar el plaer de provocar unes rialles a través de la paraula expressada.