Creacions didàctiques

Propostes per a treballar amb els infants a casa, a l’aula o a altres llocs.

Assessorament pedagògic en l’elaboració de la Guia educativa i lúdica de l’ETNO, La ciutat. Per a poder fer una visita al museu sense perdre detall i gaudint alhora.

https://letno.dival.es/index.php/ca/actividad/cursos-i-tallers/etnoviatge

Espanta la por a l’escola

Impulsat pel departament de didàctica i de la biblioteca de l’ETNO, (Museu València d’Etnologia) du un Dossier per al professorat i un Quadern per a l’alumnat. Una Unitat Didàctica d’una setmana de duració que permet treballar l’imaginari terrorífic valencià en totes les àrees i cursos d’infantil i primària per a desenvolupar-la al voltant de la setmana de Tots Sants.

Done’m l’asguilando

Desenvolupat per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València presenta una Guia per al professor, material per a l’alumnat d’infantil i primària per a totes les àrees i cursos que permet treballar de forma dirigida o com a proposta modificable i flexible l’asguilando valencià durant una Unitat Didàctica de dues setmanes de duració. Inclou un conte narrat amb una proposta innovadora que conté activitats digitals que es poden emprar des de la pissarra digital, l’ordinador personal o la tauleta digital.

La Caixa de la por

Proposta per a treballar la Competència Comunicativa a nivell Oral (CCO) en el primer cicle de primària emprant com a base per al desenvolupament de les sessions la coneixença de l’imaginari terrorífic valencià i de com fer front a les pors a través del llibre “La Maria no té por”

El xiquet de la Ribera

Dossier per a treballar a les aules del segon cicle d’infantil de forma transversal diferents temes que naixen des del concert que Dani Miquel va fer a la Universitat d’Alacant.

A Nadal un pas de pardal

Quadern d’activitats dissenyat per a complementar i enriquir el coneixement del nostre cicle de Nadal que formava part de la caixa amb la que es presentava la primera tirada d’aquest disc de Dani Miquel que també contenia un llibre de redacció amb coautoria que narra el viatge de Tica i Andreu per les tradicions nadalenques valencianes.

Musiqueries

Propostes didàctiques desenvolupades arran de la presentació de cadascun dels llibres de la col·lecció de Musiqueries de Dani Miquel amb activitats lúdiques i que propicien ensems la creativitat de l’infant.

Els barrets de Valor

Una proposta educativa vinculada a l’espectacle de Dani Miquel dedicat al mestre de mestres Enric Valor. A través del tractament de quatre rondalles de Valor, es presenten activitats adaptades per als menuts que es poden emprar a l’escola i a casa.