Espais de comunicació oral, d’aplec i encontre per a grans o per a menuts. Creats per a comunicar aquelles inquietuds, aquelles dèries que em roseguen per dins, això sí, de manera natural i divertida fent de cada moment una possibilitat de gaudi i creixement.

Un fil de paraules
A través d’aquesta proposta provocarem en els infants la curiositat per saber més sobre la nostra cultura i tradicions creant així un vincle que els arrele al seu territori. A més els jocs, les rondalles i les cançons que recordarem tindran relació amb lectures que després puguen fer a la biblioteca, a casa o a l’escola.

Contes al vol
Els éssers humans sovint oblidem que no som la única espècie que habita este planeta. La resta d’éssers vius, els arbres, les plantes, la nostra fauna i flora autòctona es converteixen en els protagonistes per a que ens donem compte que pot ser no són tan insignificants com solem pensar. Una proposta per a conèixer el nostre mediambient i estimar-lo.

Des del forat del pany
A través de les rondalles populars valencianes es presenten els personatges que protagonitzen els temors i les pors a l’imaginari terrorífic valencià. Els personatges humanitzats i les bestioles més monstruoses autènticament valencianes conformaran les il·lusions i les fantasies en aquesta sessió de contalles, no per a atemorir als infants sinó com a element per a provocar la necessitat de parlar de les seues pors, de com aprendre a superar-les i fer-los front, de com fer-nos valents i eixerides per a superar els nostres dubtes i incerteses.

Passejada de Nit d’Ànimes
L’arribada de la festa del Halloween a través del procés de globalització cultural que vivim, ha fet que estiguin desapareguent els costums i els hàbits que provenien de la nostra herència judeo-cristiana. La festa del Halloween es celebra el 31 d’octubre en la nit (la vespra del dia 1 de novembre). La nit de les ànimes, es celebra la nit del dia 1 de novembre, dia de Tots Sants, la vespra del dia 2 de novembre, dia de les Ànimes.
Amb una passejada una mica tenebra, contem històries on els personatges terrorífics valencians tornen a passejar-se per les nostres places mentre la música de la dolçaina i el tabal ens acompanyen amb unes melodies fúnebres, tal com correspon a un acte paorós on els xiquets aprenen a fer front a les seues pors.

Un té de meravelles
El simbolisme dels contes de sempre, de les rondalles d’antuvi i de les llegendes tradicionals, amaga secrets que sols es poden descobrir amb una xerrada pausada, i que millor que degustar un té moruno preparat amb els ingredients de l’orient per a assaborir el descobriment d’aquests contes a través del sabor d’aquest dolç beuratge.

Entre Rondalles i ferments
Maridatge de cerveses artesanals valencianes amb rondalles i llegendes autòctones que permet descobrir les relacions interculturals que estan en el solatge dels nostres costums.

L’asguilando, contes per a Nadal
L’origen del cicle de Nadal es remunta molt més enllà d’on arriba la nostra memòria, a les festes saturnals i sobretot a la necessitat d’oferir hospitalitat als captaires en els durs i curts dies de l’hivern. Potser aquesta essència de la solidaritat i ajuda mútua que encara traspua en el nostre Nadal, representada amb eixe capçal que és un regal de la natura que ens dona escalfor, llum i energia, siga l’element que ens aglutine a tots i totes al voltant d’uns dies de festa per damunt de determinades religions i costums particulars. Amb aquesta proposta intercultural es planteja el retrobament amb aquests valors amb contes i cançons amb que tots els infants poden gaudir.

Vins i verins
Que es pot amagar a una copa de vi? Quantes vegades s’ha emprat el vi per a ocultar un beuratge? A través d’aquest filat farem un tast de vi i un recorregut pels usos ocults dels verins emprats al llarg del temps. I ho farem sense cap tipus de perill ni intencions malèvoles.