En diuen de …

Miquel Puig Cuadau (L’ Alcúdia, 1969) és un mestre, escriptor i activista cultural, inquiet i desficiós

Al 2021 obté el Premi de narrativa en valencià “Rafael Comenge Dalmau” de l’Ajuntament d’Alberic per l’obra “De Llegendes i Reclams”, i també el Premi de no ficció infantil Dolors Català dins de la convocatòria Castellum Ripae de l’ajuntament de Castelló pel llibre “A les Fires i mercats”. En gener del 2020, el primer Premi de Narrativa Curta “Conte” de l’Ajuntament de Santa Maria del Puig pel relat “L’Escapulari”, al 2018 és guardonat al Premi Llegir per “Llegir per viure”, una trajectòria encetada al 2006 amb el concurs de narrativa curta d’àmbit nacional organitzat per l’ajuntament d’Ontinyent i l’obra “En memòria de Carme”. Va col·laborar amb Dani Miquel en els projectes de “Musiqueries”, “A Nadal, un pas de pardal” i “Per molts anys”. En 2014 publicà “Els mons de Laia”, un relat amb l’imaginari terrorífic valencià com a teló de fons. Al 2017 “Llampuga,llampega”, una història plena de música, arrelada en la màgia de les dones valencianes. Al 2018 forma part de la campanya “Llegir en valencià” de la Fundació Bromera amb  “Un pont de plata”.  Al 2020, participa en el llibre homenatge a Llorenç Giménez “Conte Contat” i amb la Diputació de València naix “L’home dels nassos”, una llegenda a la que donà vida i ànima de forma ben divertida. Al 2021 un nou llibre infantil, “Betlem Petrie i els mites de la mediterrània” publicat amb l’Orquídia de Darwin, arriba a les prestatgeries. 

A més, en l’àmbit docent, ha realitzat propostes didàctiques com les de “Done’m l’asguilando”, “El xiquet de la Ribera”, “La Caixa de la por” i “Espanta la por a l’escola”. Ha fet cursos de formació sobre la difusió de l’imaginari valencià per al Servei de Formació del professorat i per al Col·legi Oficial de Bibliotecaris de València. També és coautor amb Dani Miquel del projecte “iaieries” amb el qual van obtindré el primer premi en la convocatòria de la Fundació Bromera per a projectes del Foment de la lectura en l’any 2019.

Du a terme projectes per a recuperar l’oralitat en la literatura explicant llegendes, contalles i rondalles i complementa les seues propostes amb investigacions sobre la nostra cultura popular i la mitologia mediterrània.